Noutăți


Mierea și calităţile ei medicale.
Mierea face din aceasta un remediu excelent pentru o mulţime de boli si afecţiuni, precum şi menţinerea unei sănătăţi de fier. Mierea de albine este utilă in afecţiuni digestive (constipaţie, diaree, colita, gastrită, ulcer,arsuri la stomac), afecţiuni respiratorii(dureri in gât, răceala, sinuzită, tuse si bronsită),afecţiuni cardiovasculare (ischemie cardiacă, ulcer varicos, boli de inimă), afecţiuni cutanate,ale pielii (acnee, arsuri si rani), probleme oftalmologice (conjunctivită, infecţii oculare),afecţiuni hormonale la femei (dismenoree, infertilitate si frigiditate) şi boli nervoase. Proprietăţile imunostimulente, antiinfecţioase,antiinflamatoare, calmante, emoliente şi reepitelizante fac din miere un adevarat aliment-medicament. Mierea de tei, salcam sau floarea-soarelui vindecă tusea si durerile in gât daca se iau zilnic 6 lingurite. 1 -2 linguri de miere de tei sau mac luate seara, inainte de culcare, te scapă de insomnie iar 2 - 6 lingurite pe zi de miere de mana(extraflorală) combate constipaţia si colita de putrefacţie.
Mierea în cosmetică
Unele dintre cele mai eficiente produse cosmetice au in compoziţie miere de albine, datorită proprietăţilor sale hrănitoare, calmante, remineralizante, tonifiante, antioxidante şi bactericide, ce improspatează pielea,curaţă porii si redau stralucirea părului.Beneficiile mierii asupra frumuseţii sunt cunoscute incă din antichitate, mierea de albine fiind folosită pentru măşti faciale, balsam pentru păr, masaj si băi. Ritualul  de infrumuseţare al Cleopatrei, regina Egiptului, care facea baie in lapte si miere, ori cel al Popeei, soţia imparatului Nero, care-şi ingrijea si menţinea tenul alb cu un amestec de miere si lapte de magarita, sunt doar cateva exemple in acest sens.Potrivită oricarui tip de ten, mierea este un inegalabil elixir anti-imbătrânire datorită calităţilor antioxidante, tonifiante, calmante si remineralizante. O mască pentru pentru curaţarea porilor poate fi obtinuţă acasă, din miere  si argilă, ori miere, un ou, un sfert de cană de faină şi o linguriţă de glicerină.

       Alte noutăţi apărute :

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu